22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Třešňová bublanina

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
cukr mletý 150 gramů
mouka pšeničná polohrubá 140 gramů
vanilkový pudink 1 sáček
hera 100 gramů
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících přidáváme střídavě pudink a mléko, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali a vysypali strouhankou a posypeme třešněmi. Pečeme zvolna v dobře předehřáté troubě.


 


RECEPTY

Hříbečky - dortíčky z lískových oříšků

Postup: Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady,... zobrazit recept

RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Banánové chuťovky

Postup: Banán nakrájíme asi na 1 cm kroužky. Rozinky si naložíme do rumu.Banánové... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...